Η επισκευή (ή ανακατασκευή) του κυρίως – ακουστικού μέρους του πιάνου στο εργαστήριό μας γίνεται ολοκληρωμένα, δηλαδή προτείνουμε ταυτόχρονη αλλαγή μπαλκονιού, κλειδιών και χορδών, αλλαγή του επάνω στρώματος του καβαλάρη και αναζωογόνηση του ηχείου.

Αν επισκευάσουμε μεμονωμένα τα συστήματα του πιάνου, τότε λύνουμε τοπικά ένα πρόβλημα και καταλήγουμε με ένα πιάνο που δεν ικανοποιεί απόλυτα. Μέσα στον χρόνο και μετά από πολλές ανακατασκευές πάλι ερχόμαστε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι όλα τα συστήματα του πιάνου φθίνουν περίπου με τον ίδιο ρυθμό και χρειάζονται συνολική αντιμετώπιση, στο οποίο συμφωνούν και επιβραβεύουν και οι πελάτες μας.

Ακολουθούμε πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Συχνά βρίσκουμε σημεία που θεωρούμε ότι χρειάζονται βελτίωση και τότε τα συζητάμε με τον πελάτη μας.

Το Μπαλκόνι

Το μπαλκόνι (pinblock) εφαρμόζεται σε πολλαπλά καμπύλα σημεία επαφής σε όλο του το μήκος. Η απόλυτη εφαρμογή (+/_  0.1 μμ) είναι απαραίτητη για να μη δημιουργούνται επικίνδυνα ζεύγη δυνάμεων που μπορούν μετά από χρόνια να δημιουργήσουν ραγίσματα στο μεταλλικό σκελετό. Επίσης σημαντικό για τη διατήρηση της ακουστικής ενέργειας.

Μεταλλικός Σκελετός

Λειαίνεται στα σημεία στήριξης της χορδής (capo) και βάφεται. Συχνά εμφανίζονται κρυφές αόρατες ρωγμές που συγκολλούνται με ειδικά ηλεκτρόδια με «ψυχρή» μέθοδο.

Καβαλάρης (Bridge)

Ξυρίζουμε το καπάκι (top layer) , επαναπροσδιορίζουμε το ύψος του, τοποθετούμε ακτινωτό κάθετο πυξάρι (ή laminated rock maple), δημιουργούμε καινούργια ταστιέρα και καρφώνουμε ανοξείδωτα καρφιά.

Το Ηχείο (Soundboard)

Ελέγχεται για ρωγμές, απογυμνώνεται από το προηγούμενο φινίρισμα, και εφαρμόζεται νέο σε συνδυασμό με πρεσάρισμα και ειδικές συνθήκες υγρασίας ώστε να επανακτήσει όσο περισσότερο γίνεται τη παλιά του καμπυλότητα (crown). (βλ. γήρανση του πιάνου).

Οι Χορδές

Αλλάζονται σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα. Προτιμούμε να κατασκευάζουμε μόνοι μας τις μπάσες χορδές σε δική μας χορδιέρα  για να ελέγχουμε έτσι καλύτερα τη ποιότητα.  Χρησιμοποιούμε μία τάση και ταχύτητα περιέλιξης που μας μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα. Δεν υποστηρίζουμε το εξαγωνικό ατσάλι και τις απλές θηλειές.

Piano Anatomy

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

Κλαβιέ, whippens, σφυριά, βάρος, σιωπητήρες, πεντάλ.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Στο έπιπλο του πιάνου

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!