New Pianos

Μετά, η απόδοσή του και ο ήχος του φθίνουν (βλ. επίδραση του χρόνου/ ηλικία πιάνου). Ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε μια μοναδική ιστορικά εποχή για να αγοράσουμε καινούργιο πιάνο. Τα Ασιατικά πιάνα και κυρίως τα Κινεζικά έχουν κατακυριεύσει την αγορά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολύ χαμηλής ποιότητας που ξέραμε κάποτε και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ποιότητας, από καλό μέχρι εξαιρετικό.

Μέχρι πρόσφατα αγοράζαμε πιάνο με το φόβο μήπως δεν βγει καλό, δεν κρατάει κούρδισμα, δεν ζήσει αρκετά χρόνια, προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουμε στα μεταχειρισμένα. Σήμερα, όλα αυτά τα καινούργια πιάνα είναι αξιόπιστα και ανταποκρίνονται σωστά ως μηχανήματα. Πλέον μπορούμε να διαλέγουμε ποιο μας ικανοποιεί σαν μουσικό όργανο, χωρίς να μας απασχολεί η αξιοπιστία.

Οι περισσότεροι Γερμανοί και Δυτικοί κατασκευαστές έχουν σταματήσει την παραγωγή τους ή την έχουν μεταφέρει στην Κίνα. Το ίδιο έχουν κάνει και οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες που παρουσιάζουν τελευταία υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα.

Οι Κινέζοι έχουν ιδρύσει Πολυτεχνεία όπου εκπαιδεύουν δικούς τους τεχνίτες και σχεδιαστές και κατασκευάζουν όλα τα υλικά στην Κίνα. Αυτά είναι τα αμιγώς Κινέζικα, που είναι αξιοπρεπέστατα και που βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Υπάρχει όμως και η κατηγορία αυτών που εμείς συνηθίζουμε να λέμε “Γερμανοκινέζικα”, στα οποία έχει ανατεθεί η ευθύνη του σχεδιασμού, του ελέγχου παραγωγής και κάποιων νευραλγικών υλικών σε Γερμανούς και Αμερικανούς σχεδιαστές (Del Fandrich, Luther Thoma κ.α.). Αυτή η κατηγορία των πιάνων ξεχωρίζει και 2-3 από αυτά έχουν φτάσει πολύ ψηλά, κοντά στην απόδοση των παραδοσιακών Γερμανικών πιάνων στο 1/5 του κόστους, είναι δε 20-30% ακριβότερα από τα αμιγώς Κινέζικα. Παρ’ όλο που οι Κινέζοι έχουν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής πιάνων, ακόμη και σήμερα κατασκευάζονται μερικά πιάνα στη Δύση, πολύ υψηλής αισθητικής και απόδοσης. Αυτά αφορούν ώριμες μουσικά κοινωνίες που δίνουν διαφορετικές προτεραιότητες στο κόστος ενός μουσικού οργάνου.

Εμείς, ανταποκρινόμενοι στις Ελληνικές απαιτήσεις, προτείνουμε τα “Γερμανοκινεζικα”, τα οποία διαλέγουμε ένα-ένα μόλις εισάγονται και ανάμεσα σε διαφορετικούς εισαγωγείς. Έτσι, θα βρείτε σε εμάς πιάνα με εξαιρετική σχέση απόδοσης/ τιμής, που ανταποκρίνονται άμεσα στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της βιομηχανίας και των διεθνών εκθέσεων που εξελίσσονται ταχύτατα.

Οι τιμές μας αρχίζουν από 1.900 ευρώ και όλα τα πιάνα μας υποστηρίζονται από διπλή, εργοστασιακή και προσωπική μας εγγύηση. Κάνουμε ακριβή ανάλυση για να γνωρίζετε τι πληρώνετε για μεταφορικά, κάθισμα και χόρδισμα, με τις ανάλογες επιλογές. Επίσης, δίνουμε πολλές επιλογές διακανονισμού.

Παρακολουθείστε στο χώρο μας μια 10λεπτη προφορική εισαγωγή με ζωντανά παραδείγματα για το πώς να εκτιμήσετε προσωπικά, χωρίς ανάλογη εμπειρία και με αρκετή ακρίβεια, τα ακουστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά ποιότητας ενός πιάνου και να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε τη διαδικασία ωρίμανσης των καινούργιων μας πιάνων, σύμφωνα με τα πρότυπα των παραδοσιακών Γερμανικών εργοστασίων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΝΟ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΧΟΥ

Ένα απλοποιημένο βοήθημα για την εξερεύνηση του μουσικού τόνου.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΥ

Η κίνηση του πλήκτρου είναι πιο σημαντική από τον πιανίστα από ότι ο ήχος.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΗΧΕΙΟ

Το ηχείο (soundboard) είναι η καρδιά του οργάνου και το σημαντικότερο του μέρος.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχει μια διάχυτη αποστροφή του κόσμου για τα πλαστικά εξαρτήματα. Λογικό αλλά…

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!