Το έπιπλο του πιάνου ήταν κατά παράδοση ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η βιομηχανία επίπλων (it looks like a piano…).

Κορυφαίας αισθητικής  ξυλεία με κορυφαία τεχνολογία κατασκευής.
Το φινίρισμα  (υπόστρωμα, λούστρο, τελείωμα) μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα γίνονταν από φυσικές ρητίνες (γομαλάκες) και στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα από πολυεστέρα (και κατά περιπτώσεις  πολυουρεθάνη). Πολύ σχολαστική προετοιμασία του ξύλου από το στέγνωμα, την συναρμολόγηση και το καθάρισμα που την ακολουθούσε μια χρονοβόρα και επίπονη διαδοχή  πολλών στρωμάτων χρώματος, υλικού και τελειώματος.

Σήμερα επιμένουμε στον πολυεστέρα γιατί μέχρι στιγμής  απέδειξε ότι αντέχει πολύ περισσότερο στη σκληρή ζωή που ζει ένα πιάνο, σε σχέση με τα παλιότερα υλικά. Πολύ πρόσφατα εμφανίστηκαν στην αγορά τα καινούργια βερνίκια νερού πολύ ψηλής σκληρότητας πολύ φιλικά στο περιβάλλον που σύντομα περιμένουμε να αντικαταστήσουν τα πολυεστερικά.

Ενδεικτικό είναι ότι μια ολοκληρωμένη εργασία φινιρίσματος σε ένα πιάνο διαρκεί περισσότερες από 20 μέρες, κάτι που σχεδόν έχει εκλείψει από την Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται το κλασσικό φινίρισμα της μιας  ή δυο ημερών. Το ολοκληρωμένο φινίρισμα «χτίζει» τον πολυεστέρα στο πιάνο  όπως τον σοβά στο τούβλο δημιουργώντας ένα διάφανο στρώμα σαν γυαλί που αντανακλά το φως και διεγείρει τα χαρακτηριστικά, το χρώμα και την επιφάνεια του ξύλου. Το συνηθισμένο σημερινό γρήγορο φινίρισμα γίνεται με ένα μονωτικό υπόστρωμα που σφραγίζει το παλιό λούστρο που το ακολουθεί ένα δεύτερο τελείωμα που είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα λάκας (χρωματισμένης πολυουρεθάνης).

Σήμερα στο εργαστήριό μας  εφαρμόζουμε το παραδοσιακό πολυεστερικό σύστημα με περισσότερα από 17 «χέρια» επεξεργασίας και επίστρωσης κατά αποκλειστικότητα στα πιάνα που κατασκευάζουμε/ανακατασκευάζουμε. Προτιμούμε το βουρτσισμένο (brushed) τελείωμα που γίνεται στο χέρι. Ταυτόχρονα επεμβαίνουμε αισθητικά στην κατασκευή ιδιαίτερων αναλογίων, ποδιών, ξυλείας κ.α. σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη μας. Έτσι ελέγχουμε κάθετα όλη τη διαδικασία για τη καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Συχνά προχωρούμε σε εναλλακτικά φινιρίσματα και αλλαγές στο έπιπλο του πιάνου.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

Κλαβιέ, whippens, σφυριά, βάρος, σιωπητήρες, πεντάλ.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Στο έπιπλο του πιάνου

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!