ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Διορθώνουμε στο πιάνο ότι φθείρει ο χρόνος και η χρήση.

Προσπαθούμε να το φέρουμε όσο γίνεται πιο κοντά στην αρχική του κατάσταση, όταν δηλαδή βγήκε από το εργοστάσιο, κρατώντας πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Σε μέτρια πιάνα έχουμε ακόμη και μικρά περιθώρια βελτίωσης (όπως π.χ. με ένα καλό voicing).

Δεν αλλάζουμε τα βασικά δομικά μέρη του πιάνου, όπως το ηχείο, τον ξύλινο σκελετό, τα ξύλινα εξαρτήματα της μηχανής και δεν αλλάζουμε τον σχεδιασμό του πιάνου στη κλίμακα χορδών και τη γεωμετρία της μηχανής.

Αλλάζουμε τις χορδές, επισκευάζουμε και αναζωογονούμε το ηχείο (επανέρχεται κατά περίπου 50%), αλλάζουμε το μπαλκόνι, επισκευάζουμε πλήρως τη μηχανή (αλλά δεν την αλλάζουμε), επισκευάζουμε την επιφάνεια του καβαλάρη και ξανακάνουμε το φινίρισμα.

Όλη αυτή η εργασία έχει οικονομική λογική να γίνει σε «ζωντανά πιάνα», δηλαδή μέχρι την ηλικία των 30 με 40 χρόνων, όπου και γίνεται εμφανής η γήρανση του ηχείου (μικρός σκληρός ήχος, επιθετικός και χωρίς δυναμικές και διάρκεια) (βλ τα περί γήρανσης).

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αλλάζουμε και το ηχείο, αλλάζουμε τους καβαλάρηδες και συνολικά τη μηχανή του πιάνου. Κυρίως όμως επανασχεδιάζουμε όλο το πιάνο με επεμβάσεις στη γεωμετρία, στην αρχιτεκτονική, στις δυναμικές και το σχήμα και της μηχανής και του ηχείου (με αποτέλεσμα να αλλάξουμε και να ενισχύσουμε και τον ξύλινο σκελετό).

Το κόστος της κατασκευής είναι περίπου το διπλάσιο από της ανακατασκευής και αξίζουν και τα δύο να γίνουν σε πιάνα ψηλών απαιτήσεων, μεγάλα σε μήκος (από δύο μέτρα και πάνω) και μόνο σε πιάνα με ουρά.

Στο εργαστήριό μας ειδικευόμαστε στην επιλογή να κατασκευάσουμε ένα καινούργιο πιάνο επάνω σε ένα μεταλλικό σκελετό που προέρχεται από ένα παλιό πιάνο. Έτσι δίνουμε ένα μέρος της αίγλης του παλιού πιάνου και της ιστορικής του αξίας.

Βαδίζουμε επάνω σε μία οικονομική λογική που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα πιάνα της αγοράς (το πολύ το 50% του κόστους), μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται σε μηδενικό κόστος μάρκετινγκ (που κοστίζει στη βιομηχανία περίπου το μισό της συνολικής αξίας του πιάνου).

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

Κλαβιέ, whippens, σφυριά, βάρος, σιωπητήρες, πεντάλ.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Στο έπιπλο του πιάνου

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!