Πάνος Ιωαννίδης

Ο Πάνος Ιωαννίδης αποφοίτησε από το πολυτεχνείο του Leicester(Αγγλια) το 1979  ως μηχανολόγος με BSc.(Hon) Degree και αμέσως μετά ειδικεύτηκε σαν χορδιστής-τεχνικός πιάνων στην Αγγλία και στις ΗΠΑ όπου και πήρε το δίπλωμα RPT (Registered Piano Technician) από το Piano Technicians Guild, τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο οργανισμό χορδιστών στον κόσμο.

Από το 1982 συνεργάστηκε με τους περισσότερους οικους πιανων και Ωδεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  με το Κρατικό Ωδείο Θ., την Κρατική Ορχηστρα Θ., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τη Δημοτική Ορχήστρα Θ. Και το Μέγαρο Μουσικής Θ.

Από την αρχή της επαγγελματικής του δραστηριότητας διατηρούσε το απαραίτητο εργαστήριο επισκευής και ανακατασκευής πιάνων το οποίο σταδιακά μεγάλωσε καλύπτοντας ανάγκες ψηλότερων απαιτήσεων στα πιάνα με ουρά, και σε ιστορικά όργανα.

Η «Ελληνική» Λατέρνα ιδιαίτερα ήταν μια μεγάλη πρόκληση γιατί όλες οι παλιές ήταν τελείως κατεστραμμένες και έπρεπε να κατασκευαστούν από την αρχή. Έτσι, από το 1990,  το εργαστήριο οργανώθηκε σε καινούργιες βάσεις και η τεχνογνωσία ξεκίνησε απο το μηδεν. Η λατέρνα είναι ένα μικρό πιάνο και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο σχολείο που να διδάσκει πως κατασκευάζεται ένα πιάνο, πόσο μάλλον όταν πρέπει να περιέχει και τη μουσική.

Μετά από δέκα χρόνια κατασκευής λατερνών το επόμενο φυσικό βήμα θα ήταν η κατασκευή ενός πιάνου. Υπερβολικός στόχος για ένα εργαστήριο διότι το πιάνο είναι το παιδί της μεγάλης βιομηχανίας και απαιτεί  μεγάλη υποδομή, κόστος και ρίσκο. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά με αποτέλεσμα σήμερα να είναι η κύρια δραστηριότητα του εργαστηρίου.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΑΝΩΝ

100%

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΤΕΡΝΑΣ

100%

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΙΑΝΟ

100%

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube

Περισσότερα Video

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!