10 Μαρ

Εκπαιδευτική εκδρομή Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στο Εργαστήριο πιάνων μας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2017, εκπαιδευτική εκδρομή του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στο Εργαστήριο Χειροποίητου Πιάνου και Λατέρνας του Πάνου Ιωαννίδη, στην Νέα Γωνιά Χαλκιδικής. Το εργαστήριο του Ιωαννίδη είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη τα οποία κατασκευάζουν χειροποίητα πιάνα και λατέρνες.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν τα στάδια της κατασκευής τόσο του πιάνου όσο και της λατέρνας, καθώς επίσης και το ιστορικό των οργάνων. Συζητήθηκε η σχέση των ερμηνευτών με τα όργανά τους και η άμεση και καταλυτική σύνδεση της κατασκευής ενός οργάνου με την επιτελεστική του πρακτική. Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν στον τρόπο παραγωγής του ήχου και στην σπουδαία σημασία που αυτός έχει, τόσο ως φυσικό φαινόμενο όσο και ως καλλιτεχνικό γεγονός.

Η εκδρομή διοργανώθηκε από το Εργαστήριο για το Λαϊκό Πιάνο που δημιουργήθηκε από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, από τον Πανεπιστημιακό Υπότροφο του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, Νίκο Ορδουλίδη. Συμμετείχαν περί τους 38 φοιτητές οι οποίοι αναχώρησαν από την Άρτα στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και επέστρεψαν ξημερώματα Κυριακής.

Αναδημοσίευση από το www.teiep.gr

16 Φεβ

Jasper- Michalis Andronikou’s new recording!

Panagiota Tsoka performs on piano Michalis Andronikou’s «Jasper», inspired by homonymus National park of Alberta, Canada.

Michalis Andronikou (1977– ) holds a PhD in composition from the University of Calgary. He received his Bachelor in musicology from the Department of Music Studies, University of Athens, Greece. He has a Diploma in Classical Guitar, Clarinet and Music Theory from the Trinity College and the Royal Academy of Music, and a Diploma in Byzantine Music from the Argyroupolis Municipal Conservatory. Michalis gained credentials in Harmony, Counterpoint, Fugue, and Music Composition (with Theodore Antoniou) from the Hellenic Conservatory. 
Moreover, he has studied Greek folk instruments such as lute, tampoura and bouzouki. 

Michalis has composed music for small and large ensembles, theatre plays, art exhibits, movies, songs. Six CDs with his works have been released, since 2003. His ‘Latin Suite’ for two guitars (2005) is published by the Bulgarian company, Balkanota, and his ‘Jazz Suite’ for two pianos (2016) is published by the Canadian Palliser Music Publishing. He is a member of the Greek Composers’ Union, the Centre of Cypriot Composers, and the Alberta Registered Music Teachers’ Association (ARMTA).

Contact us at:

Michalis Andronikou:
http://www.andronikou.gr/
mandronikou.wixsite.com/website
facebook page: michalisandronikou1

Panagiota Tsoka
facebook profile: Yiota Tsoka

Recorded at Panos Ioannidis‘ Piano Workshop on a custom made piano.
handmadepiano.eu
laterna.info
facebook page: handmadepiano

Sound/Video: Dimitris Keramydas
facebook page: Plus.One.Recording.Studio

15 Φεβ

World premiere for Michalis Andronikou’s «Kananaskis»

World premiere at Handmade Piano Workshop! Panagiota Tsoka performs on piano Michalis Andronikou’s «Kananaskis», inspired by homonymus National park of Alberta, Canada.

Contact us at:
P. Tsoka
: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008130016734

M. Andronikou: http://www.andronikou.gr/
http://mandronikou.wixsite.com/website
https://www.facebook.com/michalisandronikou1

Recorded at Panos Ioannidis‘ Piano Workshop on a custom made piano.
handmadepiano.eu
laterna.info
facebook: handmadepiano

Sound/Video: Dimitris Keramydas
facebook: Plus.One.Recording.Studio

21 Ιαν

Σουίτα για 2

  • Ιανουάριος 21, 2017
  • Events

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο εργαστήριό μας!
Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 23990 48100.

Η μοναδική ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη και ο καταξιωμένος της νεότερης γενιάς τραγουδιστής, Θοδωρής Βουτσικάκης, συναντιούνται σε μία «Σουίτα για 2″!

«Κρυφοί» και μικροί χώροι τέχνης γίνονται το όχημα μιας μουσικής μυσταγωγίας, μίας συναυλίας για λίγους και εκλεκτούς ακροατές, από δύο φωνές εκφραστικές, μελωδικές, αισθαντικές, ευαίσθητες.

Στιγμές από την ιδιαίτερη μουσική πορεία της Γεωργίας Βεληβασάκη «ζευγαρώνουν» με τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφία του Θοδωρή Βουτσικάκη, συνθέτοντας ένα ασυνήθιστα ταξιδιάρικο ρεπερτόριο. Ορμητικοί ρυθμοί και σαγηνευτικές μελωδίες από την Αργεντινή ως την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο, συγκεράζονται με τραγούδια εκλεκτών και αγαπημένων δημιουργών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Λένας Πλάτωνος, αλλά και τραγούδια που μας υπενθυμίζουν τις συνεργασίες των δύο ερμηνευτών, όπως με την Dulce Pontes, τον Luis Borda, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Χρήστο Λεοντή, τον Δημήτρη Μαραμή, τον Κωνσταντίνο Αθυρίδη, το Γιώργο Καζαντζή κ.α.

Ο αναγνωρισμένος κιθαριστής Ανδρέας Ζιάκας δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ κιθάρας μέσα από δεξιοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, συνοδεύοντας, παράλληλα, τις δύο φωνές και υπογραμμίζοντας την ερμηνευτική τους μαεστρία.

«Σουίτα για 2″. Τα φώτα χαμηλώνουν. Οι καλλιτέχνες επί σκηνής. Οι ακροατές, εκλεκτοί κοινωνοί μιας «μυστικής» μουσικής εξομολόγησης.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 20:00) στο Εργαστήριο Πιάνων του Πάνου Ιωαννίδη. Ένας χώρος ιδιαίτερος, η μουσική στους τοίχους, στα πατώματα, διαποτίζει την ατμόσφαιρα και προδιαθέτει για μοναδικές «μυστικές» συναντήσεις.

Οι θέσεις που προβλέπονται για το κοινό, μόλις εβδομήντα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους.
Είσοδος: 15 ευρώ

Θα προσφερθεί κρασί, με την ευγενική χορηγία του Οινοποιείου Κτήματος Κούρτη http://www.ktimakourti.gr/

Εργαστήριο πιάνων του Πάνου Ιωαννίδη
(Τ.Θ. 111 Νέα Γωνιά, Χαλκιδική, 25΄ από τη Θεσσαλονίκη)
Τηλ. επικοινωνίας: 23990 48100

«Σουίτα για 2» | Γεωργία Βεληβασάκη & Θοδωρής Βουτσικάκης https://www.facebook.com/groups/1408840815823854 Facebook Group απ’ όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νεότερα των «μυστικών» εμφανίσεων των δύο καλλιτεχνών.

14 Νοέ

Moonlight Sonata

  • Νοέμβριος 14, 2016
  • News

Σήμερα το βράδυ θα έχουμε την πιο φωτεινή και μεγάλη πανσέληνο από το 1948! Απολαύστε την με μια ηχογράφηση παλιά ηχογράφηση του εργαστηρίου μας, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Θεσσαλονίκη (ΠΑ.ΜΑΚ.) Ούβε Μάτσκε ερμηνεύει μοναδικά τη «Σονάτα υπό το Σεληνόφως». Το συγκεκριμένο πιάνο, κατασκευής του εργαστηρίου μας, έγινε επάνω στο μεταλλικό σκελετό του γνωστού πιάνου Blüthner που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης. Το πιάνο δεν είναι αντίγραφο του παλαιού, εμείς σχεδιάζουμε τα πιάνα με διαφορετικό τρόπο και ακολουθούμε ένα καινούργιο ρεύμα κατασκευής χειροποίητων πιάνων σε μικρά εργαστήρια.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!