Σύστημα SILENT

Δίνει τη δυνατότητα στον πιανίστα να παίζει με ακουστικά χωρίς να ακούγεται το πιάνο. Επίσης μετατρέπει το πιάνο σε ψηφιακό (ηλεκτρικό ή synthesizer) πιάνο με όλες τις δυνατότητες ήχων, εφέ κλπ και κυρίως δίνει πληροφορία midi που παρέχει άπειρες εφαρμογές με προγράμματα και το διαδίκτυο. Τέλος μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και σαν έξοδος για μεγάφωνα σε μεγάλους χώρους χωρίς τη χρήση μικροφώνων.

Η μεγάλη και σημαντική διαφορά για το πιανίστα σε σχέση με το ηλεκτρικό πιάνο είναι στα πλήκτρα. Το ηλεκτρικό πιάνο έχει ένα πλήκτρο διακόπτη που παρόλη την δυναμική του δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε από μακριά την πολυσύνθετη λεπτομερή κίνηση του μηχανικού πλήκτρου του ακουστικού πιάνου.

Ο ήχος που ακούγεται είναι επεξεργασμένος ψηφιακός ήχος που μιμείται κλασσικό πιάνο. Η ένσταση πριν την εγκατάσταση είναι μήπως αυτός ο ήχος δεν έχει τον αρμονικό  πλούτο, τις δυναμικές και το πλούσιο πεντάλ του φυσικού πιάνου. Αν γίνει σωστά η εγκατάσταση τότε είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά, και δεν έχει καμία σχέση με το ηλεκτρικό πιάνο. Απο την άλλη μεριά, πελότες  μάς έχουν εκμυστηρευτεί ότι ακόμη και όταν μελετούν σε πολύ φιλικό περιβάλλον, η μελέτη τους γίνεται πολύ πιο αποδοτική γιατί μπορούν ελεύθερα να κάνουν ενοχλητικές ασκήσεις και επαναλήψεις γνωρίζοντας οτι δεν τους ακούει κανείς. Εξάλλου στη μελετη, η ερμηνεία που χρειάζεται ένα φυσικό ήχο είναι μόνο το 30% περιπου του συνολικου χρονου αναμεσα στην επεξεργασία, αρμονική ανάλυση, δακτυλοθεσία, απομνημόνευση κλπ.

Προτείνουμε και τοποθετούμε από το 1988 το σύστημα της εταιρίας Piano Disc που θεωρούμε ότι είναι κορυφαίο στον χώρο και τώρα ήδη βρίσκεται στη 5η γενιά της εξέλιξης του. Έχουμε εκπαιδευτεί και εξουσιοδοτηθεί από την εταιρεία για παροχή εγγύησης και προσαρμογή του συστήματος σε όλα τα πιάνα με μηδενική απώλεια κίνησης πλήκτρου, πολύ χαμηλές στάθμες pp ως και ppp, ακρίβεια στο πεντάλ και βελτίωση του ίδιου του πιάνου που έτσι και αλλιώς γίνεται για τη σωστή εγκατάσταση.

Σύστημα Player

Είναι προέκταση του συστήματος silent. Κάνει το πιάνο να παίζει μόνο του μέσα από μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη και δίνει ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα για όσους δεν το γνωρίζουν. Δεν αντικαθιστά τον πιανίστα, δεν ακούγεται αλλόκοτο αλλά αντίθετα είναι ένα καινούργιο είδος που έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που πραγματικά συγκινεί. Το μέρος της ορχήστρας και το τραγούδι ακούγονται από ηχεία κάτω από το πιάνο και παρόλα αυτά το συνολικό αποτέλεσμα ακούγεται live όταν το ίδιο το πιάνο είναι ζωντανό. Εμείς το τοποθετούμε σε όλα τα δικά μας χειροποίητα πιάνα και επεκτείνουμε την μουσική μας βιβλιοθήκη με εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς σε κλασσική, σύγχρονη, jazz και παραδοσιακή μουσική.

Το σύστημα player βρίσκει εφαρμογή σε πιάνα ψηλών απαιτήσεων όπου οι ιδιοκτήτες του πιάνου πραγματικά το απολαμβάνουν χωρίς σύγκριση με ένα καλό CD σε ένα  ηχοσύστημα. Ταυτόχρονα είναι αγαπητό σε μεγάλους χώρους κοινού, σε ξενοδοχεία, καταστήματα και θέατρα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η επιλογή του PLAYER SYSTEM σε μουσικά πανεπιστήμια και ορχήστρες όπου χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση, σε αναπαραγωγή σε πρόβες, σε διαδυκτιακό (on line) μάθημα και στην έρευνα με παράλληλη χρήση video.

Τοποθετούμε το σύστημα της PIANO DISC που θεωρούμε ότι είναι το κορυφαίο αυτόματο πιάνο στον κόσμο. Έχουμε εκπαιδευτεί και εξουσιοδοτηθεί απο την εταιρία για την εγκατάσταση και την εγγύηση του συστήματος. Ταυτόχρονα δημιουργούμε και εμπλουτίζουμε τη δική μας Ελληνική μουσική βιβλιοθήκη στο χώρο μας με τη βοήθεια γνωστών Ελλήνων μουσικών και με επαγγελματική ηχοληψία.

Για να τοποθετηθεί ένα σύστημα (το αυτόματο πιάνο) πρέπει το πιάνο να μεταφερθεί στον χώρο μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάμεσα σε πια βαθμίδα του συστήματος θέλει κανείς να προχωρήσει και το τοποθετούμε σε όλους τους τύπους πιάνων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΝΟ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΧΟΥ

Ένα απλοποιημένο βοήθημα για την εξερεύνηση του μουσικού τόνου.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΥ

Η κίνηση του πλήκτρου είναι πιο σημαντική από τον πιανίστα από ότι ο ήχος.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΗΧΕΙΟ

Το ηχείο (soundboard) είναι η καρδιά του οργάνου και το σημαντικότερο του μέρος.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχει μια διάχυτη αποστροφή του κόσμου για τα πλαστικά εξαρτήματα. Λογικό αλλά…

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!