05 Νοέ

Ρεμπέτικο… Handmade πιάνο

  • Νοέμβριος 05, 2016
  • News

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία φιλοξενήσαμε στο εργαστήριο Handmade Piano, που ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες διασκευές και την ερμηνεία των μουσικών.
Ρεμπέτικα τραγούδια διασκευασμένα από τους ίδιους τους ερμηνευτές για δύο πιάνα και φωνή, με ιδιαίτερο χρώμα και ενορχήστρωση, κρατώντας όμως τον ήχο αυτού που αποκαλούμε “ρεμπέτικο πιάνο”.
Η Χαρούλα Τσαλπαρά είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, πτυχιούχος Αντίστιξης. Από το 2011 εργάζεται σταθερά ως τραγουδίστρια και μουσικός σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό βιωματική γνώση πάνω στη λαϊκή μας μουσική. Από το 2013 παίζει και ακορντεόν ενώ ξεκινά να μελετά και να πειραματίζεται στο πιάνο, αναζητώντας την ταυτότητα του οργάνου στις ορχήστρες της αστικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα.

Ο Νίκος Ορδουλίδης σπούδασε στο University of Leeds της Αγγλίας (διδακτορικό στη «λαϊκή μουσικολογία» και μεταπτυχιακό στη «μουσική εκτέλεση») και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (πτυχίο «μουσικής επιστήμης και τέχνης»). Είναι Πανεπιστημιακός Υπότροφος του ΤΕΙ Ηπείρου, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής· ενεργός συνθέτης με πέντε δισκογραφικές δουλειές και έχει προσφάτως ξεκινήσει να δουλεύει ένα καινούργιο εγχείρημα με τίτλο «The Eastern Piano Project» για το οποίο έχει διοργανώσει σεμινάρια και ημερίδες.

Θα βρείτε το αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο αυτών εξαιρετικών μουσικών στο κανάλι μας στο youtube!