29 Οκτ

Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος ερμηνεύει Schubert

  • Οκτώβριος 29, 2016
  • News

Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε την ηχογράφηση που έκανε ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος στο εργαστήριό μας!

Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη (Κ.Ω.Θ.) και Δ. Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” σπούδασε στη Hochschule für Musik und Tanz Köln και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama (RSAMD).

Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α) και βραβεύθηκε σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (“Γ. Θυμής”, “Governor’s Recital”, Helexpo κ.α.).
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους συνθέτες του 21ου αιώνα.
Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Culturel Portugais του Παρισιού, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Tokyo Musashino Chapel Center, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ, απέσπασαν θερμές κριτικές.
Σαν σολίστ έχει συμπράξει με πλήθος ορχηστρών, ανάμεσα στις οποίες οι Κ.Ο.Α., Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Πατρών, Κ.Ο.Θ., Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα της RSAMD, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη εμφανίζεται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Είναι μέλος του Συνόλου PIANDAEMONIUM (6 πιάνα, 12 πιανίστες). Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη.
Από κοινού με τον πιανίστα Νίκο Κυριόσογλου διοργανώνουν το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.