05 Νοέ

Ο Ελευθέριος Μισιργής ερμηνεύει Franz Liszt

Άλλη μια ηχογράφηση προστέθηκε στις δραστηριότητες του εργαστηρίου μας, αυτή τη φορά με τον Ελευθέριο Μισιργή, που επέστρεψε με νέο ρεπερτόριο.

Ο Ελευθέριος Μισιργής γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο ακορντεόν και πέντε χρόνια αργότερα ξεκίνησε κλασικό πιάνο. Μαθήτευσε Πιάνο και Ακορντεόν δίπλα στους Στράτο Κενανίδη, Γιώργο Καμπά και Χρήστο Νούλη. Το 2009 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί στην τάξη της Ουρανίας Χρυσαφίδου. Είναι κάτοχος Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Ωδικής από την τάξη του Χρήστου Δεληδήμου.
Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Ελλάδα (σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Κέρκυρα, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση για τη βράβευση της Μαρίας Φαραντούρη και του Νίκου Κούνδουρου) και το εξωτερικό (L’ Università per Stranieri di Perugia, στην Ιταλία).
Την άνοιξη του 2016 πραγματοποίησε ένα ρεσιτάλ- Αφιέρωμα στον Franz Liszt, με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από τον θάνατο του μουσουργού. Στο πλαίσιο αυτού του ειδικού αφιερώματος αυτοσχεδίασε πάνω σε ένα άγνωστο θέμα του συνθέτη, προερχόμενο από ιδιόγραφο χειρόγραφο , το οποίο ανακαλύφθηκε μια χρονιά νωρίτερα.
Έχει συνθέσει φωνητική μουσική και μουσική για πιάνο, οργανικά σύνολα, ταινίες μικρού μήκους και θέατρο. Ως συνθέτης απέσπασε ένα βραβείο για δύο έργα (μια σύνθεση για σόλο πιάνο και μια σύνθεση για συμφωνική ορχήστρα) σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης. Τον Δεκέμβριο του 2014, ως συνθέτης και πιανίστας, απέσπασε το Βραβείο Gina Bachauer – Νικολάου Δούμπα – “Κατηγορία Νέου Καλλιτέχνη”, που του απονεμήθηκε από το “Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer” και από τον “Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αθήνας”. Τον Απρίλιο του 2016 κέρδισε το 2ο Βραβείο (δεν δόθηκε 1ο Βραβείο) στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman.
Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια με τους Κυπριανό Κατσαρή, Costantino Mastroprimiano, Στέφανο Κορκολή, Aquiles Delle Vigne, Χρήστο Νούλη, Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Δημήτρη Γιάκα, Μichele Rossetti, Igor Petrin, Ηiroaki Takenouchi και Κiyoko Sakai.
Υπήρξε μαθητής του Naum Grubert στο πιάνο, του Jurre Haanstra στη μουσική κινηματογράφου και του Frans van Ruth στη συνοδεία τραγουδιστών στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο και τον Σπύρο Ρασσιά.
Είναι υπότροφος του “Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer” για σπουδές σύνθεσης και ανάλυσης (τάξη Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα- Σγούρδα).
Είναι καθηγητής πιάνου (έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στο Ωδείο Περαίας και στο Ωδείο Νικόπολις Θεσσαλονίκης), ενώ εργάστηκε ως συνοδός στο κλασικό και το μοντέρνο τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, το Κλασικό Ωδείο, το Ωδείο “Μπολερό” Καλαμαριάς και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
Ως ενορχηστρωτής-διασκευαστής έχει εμφανιστεί σε πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό με κλασικό, σύγχρονο καθώς και ελληνικό ρεπερτόριο.
Στα άμεσα σχέδιά του περιλαμβάνονται ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύνθεση νέων έργων, αλλά και ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του Cd.